Hoe werkt het?

De basis van huizenruil is eenvoudig. Je ruilt je eigen huis, met het huis van een ander voor een mooie vakantie. Eigenhuisruil biedt jou het ruilplatform om dit op een toegankelijke en betrouwbare manier mogelijk te maken. Een wereldwijd huizenruilplatform tussen Nederlandse en Belgische huiseigenaren, die waar dan ook in de wereld woonachtig zijn.

Als lid van Eigenhuisruil kan je op een eenvoudige manier contact leggen met onze leden en bij wederzijdse instemming een mooie huizenruil plannen.

Wij vertellen je graag stap voor stap hoe Eigenhuisruil werkt!

Maak je gratis ruiladvertentie

Meld je volledig gratis aan op onze website door te klikken op ‘word lid’. Na het invullen en versturen van de gegevens ontvang je een mail ter activatie. Op je persoonlijke pagina ga je aan de slag met het maken van jouw unieke ruiladvertentie. Het maken van een ruiladvertentie bestaat uit een algemeen informatieoverzicht van het huis en een persoonlijke omschrijving, aangevuld met foto´s. Tot slot maak je jouw ruil- en bestemmingswensen kenbaar.

Zoek je gewenste ruilbestemming

Zoek in ons ruilaanbod naar jouw gewenste vakantiebestemming. Als lid van Eigenhuisruil kan je alle details van de huizen bekijken, evenals de ruilwensen van de huiseigenaren. Bij interesse kan je via ons contactveld reageren op de ruiladvertentie. De huiseigenaar zal vervolgens een bericht ontvangen van de interesse. Met onze ´favorietenpagina´ kan je alle favoriete huizen bewaren.

Plan je ruilvakantie

Het eerste contact is gelegd en de huiseigenaar zal het bericht van interesse ontvangen. Bij wederzijdse goedkeuring kunnen jullie elkaar beter leren kennen en samen een mooie vakantie plannen. Huizenruil is gebaseerd op respect en vertrouwen en vormen dan ook de basis voor het realiseren van een succesvolle huizenruil. We wensen je namens Eigenhuisruil alvast een mooie vakantie toe!

De voordelen van Eigenhuisruil

  • De oppas van je huisdieren kan onderling geregeld worden
  • Het vertrouwen dat je huis in goede handen is, men weet wat jouw bezit waard is
  • Ontvang de leukste tips en highlights nu je reist als echte 'local'
  • Onbeperkte ruilmogelijkheden, van nationale- tot internationale huizenruil.

Wat kost het?

Het unieke van Eigenhuisruil is dat er geen vaste abonnementskosten verbonden zijn aan het lidmaatschap, maar dat je als deelnemer helemaal zelf bepaalt welke vrijwillige bijdrage je wilt betalen. In andere woorden: U bepaalt wat u betaalt.

Wij geloven in de meerwaarde die Eigenhuisruil biedt aan al onze leden, waarbij jullie kunnen genieten van mooie ruilvakanties. Denk daarbij aan het totale financiële voordeel, de algehele dienstverlening en uiteraard de mooie herinneringen en vakanties die mogelijk worden gemaakt.

Nu aanmelden