Huizenruil is verrassend en maakt reizen persoonlijk, duurzaam en betaalbaar.
Met Eigenhuisruil haalt u meer vakantie uit uw eigen huis!

Op onze website zullen wij ons uiterste best doen om een zo groot mogelijk ruilaanbod te krijgen, waar iedereen zich prettig voelt.
Dit is enkel mogelijk met uw deelname. De website is volledig gratis te gebruiken, aarzel dus niet om u aan te melden.

 

Huizenruil is persoonlijk, en daarom staat een persoonlijke aanpak bij ons voorop. Heeft u tips of zit u met vragen, laat het ons weten.
Wij streven er steeds naar onze website te verbeteren.

 

 

 

Tip 1 : Met eigenhuisruil kan u onderling de zorg voor uw huisdieren regelen, zo kunt u met een gerust hart op vakantie en zijn uw huisdieren in goede handen. In uw ruiladvertentie kan u de mogelijkheid tot huisdierenoppas aan- of uitvinken.

Tip 2 : Voor emigranten, expats enz...  is eigenhuisruil een mooie en goedkope gelegenheid om op familiebezoek te gaan naar Nederland of Belgie.


Nog enkele tips bij deelname:

  • Geef een eerlijke en duidelijke omschrijving van uw huis, het is leuker als ze verrast zijn bij aankomst dan ontgoocheld.
  • Leg een informatiemap in de woning met telefoonnummers van huisarts, contactpersoon, hulpdiensten enz.., maar ook informatie over de praktische zaken als de werking van elektrische apparaten, vuilnisophaal enz. ...

  • Huizenruil gebeurt in principe met gesloten beurs, maak daarom duidelijke afspraken over eventuele extra kosten van schoonmaak en bedlinnen als deze door een ander worden aangeboden of gedaan.

  • Eigenhuisruil is een huizenruil platform met wederzijds vertrouwen en respect voor elkaars eigendom, zorg dus voor het huis van je ruilpartner zoals je graag wilt dat deze ook voor jouw huis zorgt.

  • Een ruil is evenwaardig als beide partijen tevreden zijn met het aanbod. Denk niet in de zin van: `mijn huis is kleiner of groter`. Het gaat er om wat de ander zoekt.
    De ene huizenruil deelnemer is op zoek naar een leuk appartement in een stadscentrum of badplaats, en de andere is op zoek naar een huisje met veel ruimte om tot rust te komen.

  • Hoe meer details er in uw zoekopdracht staat, hoe kleiner het resultaat. Laat u verrassen en sta open voor nieuwe ervaringen en bestemmingen waar u nog nooit bent geweest.

  • U kunt gebruik maken van ons voorbeeldformulier als ruilovereenkomst. Download voorbeeldformulier in DOC of PDF formaat (Acrobat Reader) ruilovereenkomst.

 

Website tips :

1. Bent u eigenaar van een vakantiewoning dan kunt u deze plaatsen op onze partnerwebsite: www.Tweedewoningrruil.nl

2. NIHB: Verbindt en informeert Nederlanders die in het buitenland wonen: Artikel Eigenhuisruil