Nationale en internationale huizenruil.
Doe mee. Delen is duurzaam!


Op deze site zullen wij ons uiterste best doen om een zo groot mogelijk ruilaanbod te krijgen. Dit is enkel mogelijk met uw deelname, daarom meldt u zich aan en haal meer vakantie uit uw huis.

Tip 1 : Met eigenhuis ruil kun je onderling de zorg voor je huisdieren regelen, zo kunt u met een gerust hart op vakantie en zijn uw huisdieren in goede handen.

Tip 2 : Voor emigranten, expats enz..  is eigenhuisruil een mooie en goedkope gelegenheid om op familiebezoek te gaan naar Nederland of Belgie.


Nog enkele tips bij deelname:

  • Geef een eerlijke en duidelijke omschrijving van uw huis, het is leuker als ze verrast zijn bij aankomst dan ontgoocheld.
  • Leg een informatiemap in de woning met telefoonnummers van huisarts, contactpersoon, hulpdiensten enz.., maar ook informatie over de praktische zaken als de werking van elektrische apparaten, vuilnisophaal enz. ...

  • Het ruilen gebeurt in principe met gesloten beurs, maak daarom duidelijke afspraken over eventuele extra kosten van schoonmaak en bedlinnen als deze door een ander worden aangeboden of gedaan.

  • Eigenhuis ruil is wederzijds vertrouwen en respect voor elkaars eigendom, zorgt dus voor een het huis van je ruilpartner zoals je graag wilt dat deze voor jouw huis zorgt.

  • Een ruil is evenwaardig als beide partijen tevreden zijn met het aanbod. Denk nu niet van mijn huis is kleiner of groter, maar het gaat er om wat de ander zoekt.
    De ene eigenhuisruiler er is op zoek naar een leuk appartement in een stadscentrum of badplaats en de andere naar een huisje met volop ruimte om tot rust te komen.

  • Hoe meer details er in je zoekopdracht staan hoe kleiner het resultaat. Laat je verrassen en sta open voor nieuwe ervaringen en bestemmingen waar je nog nooit bent geweest.

  • U kunt gebruik maken van ons voorbeeldformulier als ruilovereenkomst. Download voorbeeldformulier in DOC of PDF formaat (Acrobat Reader) ruilovereenkomst.

 

Website tips :

1. Bent u eigenaar van een vakantiewoning dan kunt u deze plaatsen op onze partnerwebsite: www.Tweedewoningrruil.nl

2. Alles voor uw tweede huis: www.Tweehuizig.nl