Nieuws

5 Tips voor het schrijven van het perfecte huizenruilverzoek

Geplaatst op: 11-02-2023 12:02:23

Je mogelijkheden om te reizen middels huizenruil zijn eindeloos, maar het leggen van een goed eerste contact is de absolute basis voor het realiseren van een huizenruil. Wil jij je kansen verhogen voor het leggen van een succesvol eerste contact? Wij geven jou dé 5 tips om het perfecte huizenruilverzoek te schrijven.

“Een goede eerste indruk maak je maar één keer”

Huizenruil: Schrijven van het perfecte huizenruilverzoek

Tip 1: Verdiep je in het profiel van de huiseigenaar

Neem de tijd om je in te lezen in het profiel van de huiseigenaar waar je graag een huizenruilverzoek naar wilt schrijven. De meeste mensen hebben in hun ruiladvertentie extra informatie toegevoegd over zichzelf, de gezinssamenstelling en eventuele hobby’s of wensen. Gebruik de informatie om eventuele gemeenschappelijke interesses te ontdekken. Misschien houden jullie beiden van fietsvakanties, en kunnen jullie elkaar tips geven over mooie fietstochten in de buurt. Een huizenruil vindt vaker plaats tussen gelijkgestemden.

Ook de gezinssamenstelling is een belangrijke factor. Bestaat de gezinssamenstelling bijvoorbeeld uit twee volwassenen en twee kinderen; stel jezelf de vraag of jouw huis in hun behoefte kan voorzien. Wellicht kunnen de kinderen gebruik maken van het speelgoed (en andersom). De mogelijke gemeenschappelijke interesses of gelijkaardige gezinssamenstelling zorgen voor een extra connectie en maken het bericht persoonlijk. Aarzel dus zeker niet om dit te vermelden.

Tip 2: Vertel iets over jezelf

Neem de tijd om iets over jezelf te delen. Op deze manier kan de huiseigenaar jullie beter leren kennen en krijgen zij een goede eerste indruk van het huishouden dat contact met hen opzoekt. Vertel iets over je reisgezelschap en waarom jullie keuze juist is gevallen op déze specifieke ruiladvertentie. Beperk je bericht niet enkel tot: “Hebben jullie interesse in een huizenruil deze zomer”.

Een extra tip: Verplaats jezelf eens in de schoenen van de huiseigenaren die het bericht ontvangen. Wat zou jij namelijk graag willen weten van de mensen die contact met jou opzoeken? Huizenruil is persoonlijk.

Tip 3: Stel je Flexibel op

Huizenruil vind in de meeste gevallen simultaan plaats. Het vinden van een ruilmatch, waarbij beide ruilperiodes perfect met elkaar overlappen is natuurlijk een droom; maar niet altijd vanzelfsprekend... Ben je echt gebonden aan specifieke weken of ruilperiodes? Maak dit zeker kenbaar. Weerhoud anderzijds niet om je ruilverzoek toch te versturen, wanneer de ruilperiodes niet perfect overlappen. Mogelijks vinden jullie elkaar toch! Lukt het niet voor dit jaar, dan heb je wellicht al een mooie ruil in het vooruitzicht voor het jaar daarop. Flexibiliteit is binnen huizenruil het toverwoord.

Flexibiliteit is niet enkel belangrijk bij het versturen van berichten, maar ook bij het ontvangen van ruilverzoeken. Misschien ontvang je wel een ruilverzoek van iemand die een huis heeft op een bestemming die je zelfs nooit hebt overwogen. Sommige mensen beginnen te zoeken naar een vakantie in Frankrijk en ruilen uiteindelijk met mensen uit Zweden. Die verrassingen kunnen hele leuke herinneringen opleveren!

Huizenruil is grenzeloos en persoonlijk.

Tip 4: Zet je eigen woning in de kijker

Wees niet te bescheiden en durf je eigen woning in de kijker te zetten bij het versturen van je huizenruilverzoek. Wellicht maak je op deze manier de persoon die het ruilverzoek ontvangt extra enthousiast. En wanneer jij enthousiast bent, dan zal die persoon dat zeker merken! Wie weet is er wel een leuk evenement in de periode dat jij wilt ruilen, of zijn er leuke uitstappen in de omgeving.

In de meeste gevallen schrijven de leden hun ruilwensen uit in de persoonlijke ruiladvertentie. “Wij zijn op zoek naar een rustig plekje in de natuur” of  “Wij zouden graag een weekendje weg willen naar een leuke stad” zijn enkele voorbeelden. Wie weet kan jouw huis precies aan deze wensen voldoen! En dan is er uiteraard ook nog de groep die zich graag volledig laat verrassen. De reismogelijkheden zijn grenzeloos.

Tip 5: Start tijdig met het verzenden van ruilverzoeken

Het is pas februari, maar de zomerperiode staat zo voor de deur! …Time Flies.

De meeste mensen beginnen al vroeg vooruit te kijken naar die ene mooie zomervakantie. Wacht dus niet te lang met het opsturen van je ruilverzoeken. Huizenruil is niet te vergelijken met een boekingssite, waarbij je met een aantal kliks een boeking bevestigd. Je hebt bij het realiseren van een huizenruil echte gesprekken met elkaar en tast samen af of de huizenruil een goede match is. De kans dat je na het versturen van het ruilverzoek direct een match hebt, is niet vanzelfsprekend. Ervaring leert dat je vaak meerdere verzoeken moet versturen. Het totaalplaatje moet kloppen.

En onthoud! Het versturen van ruilverzoeken is volledig gratis, dus aarzel niet om contact met elkaar op te zoeken. Ieder contact kan de eerste stap zijn naar een mooie huizenruil; en met deze tips worden jouw huizenruilverzoeken nog waardevoller.

Een belangrijke noot: Als lid van Eigenhuisruil moet je zelf een ruiladvertentie online hebben staan om een ruilverzoek te kunnen versturen naar andere leden. Op deze manier houden wij een transparant ruilbestand en kan de gecontacteerde huiseigenaar rechtstreeks jouw ruiladvertentie bekijken.

You've got mail! Maybe it's the ticket to your next home exchange!